Canvia o migra el teu Joomla de servidor

Canviar la teva web de servidor és més fàcil del que penses. Aquí t'exposem com fer el procés de migració pas a pas.

 

Pas 0

Si has decidit canviar el teu Joomla de servidor i vols contractar el nou hosting a CDmon, aquí t’expliquem com fer-ho.

Un cop contractat el nou allotjament web, ja pots començar el procés de migració.

 

PASSOS A FER A L’ANTIC SERVIDOR

Pas 1

Abans de fer qualsevol cosa, cal que facis una còpia de seguretat empaquetada del teu Joomla. Una bona opció és utilitzar l’akeeba backup . Es pot descarregar directament des de la seva web oficial:

Akeeba backup

 

Pas 2

L’instal·les des de l’administrador com qualsevol altra extensió.

 

Pas 3
Un cop instal·lat l'akeeba, has d'acceptar les opcions que venen marcades per defecte i clicar "backup now". 


Automàticament, sortirà una barra de progrés que indica que s'està fent la còpia de seguretat del Joomla. Aquesta còpia empaquetarà tot el contingut de l'ftp (arxius i imatges) i tota la base de dades.

 

Pas 4
Un cop el procés ha finalitzat amb èxit, has de descarregar l'arxiu que s' ha generat. Serà un arxiu amb una extensió .jpa. Com per exemple: site-www.hostingjoomla.cat-20130201-165409.jpa

 

Pas 5
Tot seguit, entra al panell de control de CDmon introduint l'usuari i la contrasenya que has triat en donar-te d'alta.
Trobaràs les dades de connexió a l'ftp al panell de control de CDmon: has de clicar "Plans allotjats" del menú de l'esquerre i entrar al pla del teu domini. A "Eines bàsiques" veuràs la icona "FTP".

Pas 6
Ara, hauràs de configurar les dades de l'ftp (nom de servidor, usuari i contrasenya) al teu programa gestor d'ftp favorit. Per exemple, el filezila. Si no el tens, ara és el moment de descarregar-lo. Necessites la versió "client".

 

PASSOS A FER AL NOU SERVIDOR


Pas 7
Recordes la còpia de seguretat que has fet? Sí, la del format .jpa. Doncs ara l'has de pujar a l'ftp de CDmon al directori "web". 

Pas 8
Mentre l'arxiu s'està pujant (pot tardar una bona estona , depenent del pes de la web), torna al panell de control i crea una base de dades buida:
Per crear la bbdd, clica el botó MySQL i crea una bbdd nova. Apunta't les dades: nom d'usuari, contrasenya, host i nom de base de dades, que són les que necessitaràs més endavant per connectar el Joomla. 

Pas 9
Necessitaràs descarregar un script que serà l'encarregat de descomprimir la còpia de seguretat que has pujat a l'ftp de CDmon.
L'script s'anomena kickstart.php i es pot descarregar des d'aquí

 

Pas 10
Tot seguit, has de pujar l'script al mateix directori on has pujat la còpia de seguretat, és a dir, a la carpeta "web" de l'ftp.

 

Pas 11
Un cop acabat de pujar tot l'arxiu .jpa i l'script (kickstart.php) cal procedir a descomprimir el web de la següent manera:
- Escriu a la URL: www.nomdeldomini.extensió /kickstart.php
Exemple: si el nostre domini és hostingjoomla.cat, hauríem d' escriure:
www.hostingjoomla.cat/kickstart.php

 

Pas 12
Veuràs que es comença a descomprimir l'arxiu. Vés seguint les passes que et van indicant, clicant "següent" i arribaràs a una pantalla on es demanen les dades de connexió amb la bbdd. captura
Aquí és on hauràs d'escriure les dades de la bbdd que t'has anotat abans del panell de control (nom d' usuari, contrasenya, host i nom de base de dades). Marca "següent" per acabar la instal·lació.

 

Pas 13
Si tot el procés s'ha realitzat correctament, apareixerà la pantalla de finalització i un link perquè esborris el directori d'instal·lació automàticament.
Prem el link, esborra el directori i el procés haurà finalitzat: ja tindràs el teu Joomla migrat al nou servidor de CDmon.

Gràcies per no haver-te adormit!

 

 

 

Afegir comentari


Security code
Actualitza